Que Sera, Sera

Måhända att jag inte tagit mig tid för att sitta och pränta ner ett inlägg till denna sida på "ett tag". Varför? Jo, som tidigare nämnt är det ganska oinspirerande att lägga ner tid på något som inte genererar i gensvar. Med andra ord vill jag höja fanan (eller är det när man surrender i krig som detta görs? Nej, det är då man höjer en vit flagga) för er som orkar slänga iväg en kommentar. Tack, tack!

I måndags var det back to work där jag fick skriva invoices och skriva in hela vårkollektionen i något program på Mac. Säg att en t-shirt har artikelnumret WS10-102 och finns i fem färger samt fyra storlekar, då räcker det inte bara att skriva in denna t-shirt en gång. Den ska skrivas in i alla de olika versioner den går att fås i, vilket innebär 5(färger)*4(storlekar)= 20 versioner. Vårkollektionen består av cirka 50 plagg så denna lilla aktivitet var pretty much det jag hann med i måndags. Babysat igår. Tre barn från 8.30 am till 7 pm. Solens strålar sken verkligen extra mycket och bara skrek "Kom ut, kom ut! Parken väntar på er! Där finns en massa andra barn som dina barn kan socialisera sig med så de slipper klänga på dig!". Men inte fan hjälpte solens vedjande. Nä, det blev 9.5 timmar som spenderades i deras playing room med AC:n på högsta speed, x antal drawings, jag blev utnämnd till repairer när de byggde ett fort out of pillows and blankets (min lön? De gav mig 75 cent per dag), Sam gjorde en omelett till lunch som såg ofantligt mycket bättre ut än de omeletter jag gjort, Nell pratade om att man inte får skära sig i vristerna för då kommer det blod (?) osv. osv.

Hushållet hade fått hem en katalog med Halloween-costumes och jag och Nell kollade igenom denna för en suitable costume åt henne. Hon ville vara Dorothy (som föregående år) men jag sa nej och mumlade något om att bryta gamla mönster, ta vara på din valfrihet och att köpa för att ta oss ur denna recession.. I alla fall så kom vi till sektionen med Disney (när jag var yngre trodde jag att Disney stavades med ett "Q".. Påstå inte att d:et inte ser ut som ett q i deras typsnitt!) Princess Costumes. Här spärrades hennes ögon upp och började att glittra som i en sämre CoverGirl-reklam. Vad som bestämdes var att Nell skulle haffa Sleeping Beauty-klänningen, jag fick vara Belle (storlekarna gick upp till 9 år så det lät ju som en prima idé..), Emma skulle vara Cinderella, Malin Jasmine och Helena fick vara Ariel. Det bästa var dock våra accessoarer. På samma uppslag fanns samma kostymer fast i mindre storlekar för babys. Då går Nell ut och hämtar en sele från hallen (sådan som används för bebisar när föräldrarna bär dem fram på magen) och förklarar att i denna sele ska bebisen (som är modell för Snow White-klänningen i bebisstorlek) sitta när vi går och trick-or-treatar. Om denna idé går att carry through kan jag alltså meddela att människohandel pågår öppet i Amerikas Förenta Nationer. Och: Bexx - you'll have a fun Halloween!!

Om en vecka är Bexx (och Julia såklart) här! Är så glad för Bexxs skull att jag och Emma är här vid hennes ankomst. Inte bara för att vi är så himla roliga och trevliga (ha ha) utan därför att hon kommer få en väldigt bra introduktion till sitt år som aupair. Vi ska lära henne hur man tacklar barnen på bästa sätt (läs bribery), vart allting worth knowing ligger etc. etc. Kan inte tänka på fler grejer nu, men vi blir hennes alldeles egna guider. Nog de första guiderna i New York som inte har kinesiskt ursprung och pluggar på NYU.

Solen skiner även idag, dock utan vädjandet att komma till parken, och jag ska snart ner till Gorilla Coffee för inköp av iced tea (med mjölk!) åt mig och min syster. Därefter börjar min dag (officiellt). På fredag har The September Issue premiär: woho!

Adiossssssss

Kollade igenom bilder jag sparat på plagg jag hade velat ha i min ägo. Plaggen nedan hade fungerat utmärkt som klädsel för dagen.

   

Klänning från Chloé; kofta från 3.1 Phillip Lim; flats från MiuMiu; Ada från Chloé.

Men det får dröja!

A Beautiful Day

Sitter vid Emmas dator och går igenom hennes sjuhundratusen bilder. Hon lämnade precis huset med barnen för picknick i Prospect Park. Har sett henne mer exalterad förr. Typ vid öppnande av ett mjölkpaket. Själv är jag lika glad som igår och iförrgår - det är det där med inställningen när man vaknar som gör att ens dag blir så himla mycket bättre. Faktiskt!

Ikväll blir det picknick i Central Park med Emma, Emma (annan svensk aupair), Schteffska, Eleonore och så kanske nyanlände Andreas! Om han inte måste bonda med sin roomie haha. I Central Park visas Twilight (som Emma sett umpteen gånger och jag inte ens gillar), men i gott sällskap och med mat går det inte att inte trivas :)

Lägger upp bilder från Emmas dator som jag inte sett innan. Enjoooy!



Österrike (har glömt location) 2007. Det snöade, det snöade, det snöade.. Men som vanligt var semestern underbar. (Mobilbild)



Jonte maskerad med hjälp av vitkålmask.. (Mobilbild)



Söta kusin My. (Mobilbild)



En ur The Beatles (uppenbarligen) och moi på kalas hos Trelleborgarna på Råå. Undrar hur många släktkalas vi har haft och varit på under åren. Keep 'em coming! (Mobilbild)



Ännu en släktmiddag. Daniel tycker vi har det för stilrent hemma så han slängde kaffe på väggen i hopp om att få till en Pollack.



Jonte, på ett släktkalas såklart, med urgulliga kusinbarnen Victor och Sam



Den obligatoriska blås-ut-ljuset-så-fotar-jag bilden på varje födelsedag vid gratulationer på sängen. Hade mörkare hår här, något som jag funderar på igen. Eller, något som jag funderar på varje höst. Särskilt här i New York frågar folk om jag är polack/ryss (vilket delvis är sant i och för sig) och börjar snacka ryska med mig..



Fjonte och jag när familjen besökte UN i julas. Jag tror inte vi riktigt förstod vad man skulle göra där, spenderade mest tid i souvenirshopen där vi viftade flaggor. Jonte ser ut att vara besatt av demoner.



Pappa och mamma på Burger King, obviously. Hahaha



Haha syskonen Olsson. Emma hade precis vaknat här (jag vet att hon kommer ha åsikter om att jag lägger upp denna bild).



Miss you



Söta Emma



Sist men inte minst en bild från dagen då jag kom hem från mitt år som aupair. Beloved Lina (aka sis from another miss, hmm låter inte lika "bra" som brotha from anotha motha) hade gjort ett jättefint plakat och min familj (förutom Emma som var i Spanien och testade Tequila..) stod och viftade med flaggor. Även Beth och Christer stod med flaggor när jag kom hem, och senare på eftermiddagen (efter att ha sett Jonte spela match, hade saknat att se fotboll då baseball är så sjukt trist) kom släkt och familjevänner på middag. En underbar hemkomst. Tack!

Phuuu, ha en bra helg!

Googledags för äldre generationen

Ja, tillbaka till dagens händelser. I måndags frågade Chrissie om jag inte ville följa med henne på ett photo shoot där hon skulle fotas för ELLE, och ni kan själva figure out vad jag svarade. Så, nio imorse tog jag subwayn till 14th st för att vandra bort till Pier 59 och Studio 2 där denna fotosession skulle äga rum. När jag kom in i studion hälsade Brett (ELLE:s photo director, ni som ser Stylista vem hon är) mig välkommen och jag berättade att jag väntade på Chrissie som inte kommit än. Gick och satte mig i en soffa där en tjej som satt och åt frukost (yogurt med granola och blåbär) sträckte fram sin hand för att hälsa. "Olivia, nice to meet you" sa tjejen med ett leende och det var då jag såg att det var Olivia (vars stil jag älskar) från The City haha. Hon var supertrevlig, smal och snygg. Tio minuter därefter kom Chrissie i sällskap av någon jag trodde var Charlotte Ronson - och visst hade jag rätt! Hon skulle också fotas och sminkas som Chrissie och Olivia och då alla hade med sig sina lap-dogs ville Charlotte också ha sin på shootet. Chrissie frågade mig om det var okej att jag tog cab till Charlottes apartment för att hämta lilla Oliver (hunden) och visst var det okej. Så jag tog cab till någonstans i Chelsea, hämtade upp Oliver och sen tillbaka till Pier 59.

Andra jag hälsade på var Amerie (vet inte om hon har fler hits än "1 thing"), skämtglada Shwayze (cool musica), Mischa Bartons gamla flamma Cisco Adler, samt två tjejer som också fotades. Kände igen båda två av tjejerna men kommer inte ihåg deras namn. Jag var så koncentrerad på att få mig eget namn rätt när jag hälsade på alla haha. Det bästa är att alla måste vara trevliga mot varandra vid sådana här tillfällen då anyone kan vara en viktig kontakt för framtiden. En intern som jag fick en massa kindpussar haha. Livet är inte jobbigt nu. Återkommer om vilka de två tjejerna är vars namn jag glömt.

Många premiärer på gång i dagarna: Top Chef; Project Runway; Gossip Girl; A Beautiful Life; Rachel Zoe Project.. Emma sa Desperate Housewives, Ugly Betty och Grey's Anatomy också men låtsades inte höra.

Långa inlägg utan bilder är tråkiga så här kommer ett litet bidrag. Väljer att ta en bild från varje månad 2008. Ser om det går att sammanfatta ett helt år med 12 bilder. Hoppas inte det haha.



Februari: Denna kväll var början på något som kommer bli ett imperium.



Mars: Skidåkning i Madonna Di Campiglio med solkräm faktor 50 (borde varit i alla fall)



April: Tog mitt älskade körkort och kunde således kassera min gamla ID-handling (bild: terrorist with hyfsat fettigt hår)



Maj: Anlände som aupair i New York och upptäckte Whole Foods



Juni: Min och Steffis utekväll gav oss varsin "drinking in public"-bot

 

Juli: Otaliga besök i Central Park



Augusti: Min älskade syster var på besök i stora äpplet



September: Jag och Jessi under en topp3-bästa-utgångarna i mitt liv



Oktober: Älskade Jonte var här. Älskade Jossi var här en vecka tidigare, men hon har alla bilder..



November: Jag, Malin och Emma försökte oss på julbak. Russinen var väl de som mest påminde om julsmak.



December: Min underbara familj kom och hälsade på mig över jul och nyår.

Hmm, denna sammanfattning blev ju sådär.. Blev bara 11 bilder då jag köpte datorn i januari förra året och alltså inte har några bilder från denna månad. Jaja.

Nu ska vi och inhandla någon form av föda för kvällen. Hejhej! :)


Live Your Life

Ehhh hejhej! Igår promenerade vi till IKEA, tog båten över till Manhattan, köpte skor, köpte mat på WF, tog subwayn hem och sen gjorde vi vid oss. Vid halv elva tog vi, tillsammans med vår 1,5 l vinare för 10 dollar, Q in till Canal St för att möta upp Steffi vid Thompson/Spring St. Jättekul att se henne igen och hennes underbara lägenhet! Mysig, tillräckligt stor, dagsljus och perfekt läge. Träffade hennes roomie som var hur trevlig som helst och liknade Elsa Hosk. Vid halv ett tog vi cab till 1Oak och lämnade stället vid.. Ingen aning. Hade i alla fall med mig lite av inredningen i väskan. Mycket bättre att gå ut på veckodagarna här då det är mycket bridge/tunnelmänniskor ute under helgerna haha. Nu mår jag rent ut sagt skit och har dividerat med mig själv i två timmar om att gå ner till Keyfood och köpa mat. Har installerat Norton Antivirus i alla fall, något jag har skullat (jag tror inte ens det är ett ord) göra i ett halvår. Tog 2 minuter, där ser man. Jag får inget vettigt ur mig i det tillstånd jag befinner mig i så jag bjuder på bilder från natten.



Ja de kommer inte ha några problem att komma in på klubbar!



På toaletten när vi plåstrade om våra stackars fötter och tryckte tillbaka lilltårna i skorna. När man har fötter med en bredd anpassad för Crocs så kan det bli lite tight om utrymme i högklackat.



Uppenbarligen hamnade jag i en fight där någon slog ut min ena framtand. Hittade en madrass på Thompson. Dejligt. Jag tror min panna hade lyst i mörker.



Snygga Emma med en tveksam korsning av armarna.



Emma goes bananas och kör en Britney.



Poor little sad girl waiting for the subway train.

Emma sitter och kollar på ett Aftonbladetklipp med en svengelsktalande Fugelsang. Oklart varför. Hon har ägnat en halvtimme åt denna aktivitet.

Hej!

Down, down, down, down, down

Igår var jag med på Sophomores photo shoot för deras Spring '10 collection. Cass Bird fotograferade (älskar hennes bilder, I know you will/do too Jossi), The Virgins var där (love their music, sjukt schyssta också), det fotades, filmades, stylades, dracks redbulls.. Chrissie och Madeleine har så cool lifestyle och umgänge och så är de otroligt snälla. Jag är helt enkelt väldigt glad över mitt internship :)

Lägger upp några bilder från förra veckans lilla tripp. Bodde på ett jättefräscht hotell i Miami Beach som jag rekommenderar för alla som någon gång åker till Florida. Något jag inte rekommenderar är Delta Airways, sorry Julia! Blev besvikna på Whole Foods salladsbuffé; hittade inget fro-yo-ställe (förrän sista kvällen såklart); vi brände oss något enormt första dagen vilket gjorde att vi inte spenderade mer än två, timmar på stranden dagligen; observerade att 80% av gästerna på hotellet var italienare; upplevde en värme jag inte visste existerade; skymtade umpteen "cougars" i flerfärgade outfits som lagt sig under kniven; upptäckte serien Run's House; Real Housewives of Atlanta har inget att komma med jämfört med RHW New York; lärde mig äta tofu (då detta var det enda i form av protein på salladsbuffén); hade sällskap av världens bästa syster; enda shoppingen blev denna underbara lotion (grovt impulsköp då försäljaren var så speedad att jag kände mig tvungen att köpa nåt: en väldigt bra säljare helt enkelt); letade efter Kate på Miami Ink för att senare få reda på av min broder att Kate jobbar på LA Ink.. Summa summarum en otroligt skön, välbehövlig, energigivande, relaxerande (låter lite svengelskt..) semester!



Inget ultimat väder att inte ha tillgång till sin bikini i. Thanks Delta.



Folk som bor här kan inte annat än vänta på besök av Horatio eller Dexter. Efter att de blivit skjutna i något drogrelaterat, förstås.



Tar det lugnt vid poolen. Det var inte lika ödelagt som det ser ut.



Emma utövar en av sina komplicerade yogaposer. Blomman-som-vill-slå-ut-men-inte-kan-för-att-det-är-en-sådär-10 grader-för-kallt heter den. Dröjer väl ett år innan den kommer till Sverige.



Hahaha, fotogenisk! Och ja, linnet har blåsts upp, vill bara dementera alla gravidrykten direkt. Vet hur snabbt det sprids här i cyberspace..



Såhär brun blev jag.



Men inte fan spelar det nån roll när man bränner ansiktet som aldrig förr och on top of it all sitter på ett plan där man fjällar som när man pudrar florsocker över semlor. Jag ser ut som nåt ur en horror movie. Kan dock meddela att jag inte längre ser ut som ovan. 1) jag har peelat ansiktet 2) jag har fått sömn 3) mitt hår har fått en inpackning 4) ser inte så vettskrämd ut.

Nu har jag googlat veckans circular (typ som Maxis veckoerbjudande) på Keyfood som ligger tjugo meter härifrån. Det ser ut att bli ett par cantaloupes (nätmelon/galiamelon) då de kostar 88 cent styck. Det ni! Sen ska jag och Emma promenera över till Manhattan i det underbara vädret: 26 grader och strålande sol. Ikväll blir det housewarming party hos Steffi och hennes roomie i deras nya lägenhet i SoHo.. Kunde de fått bättre läge? Nej! Ska bli otroligt kul att se hur den ser ut, träffa Steffi och sen blir det ut på det. Yes!!!

Gud vilket tråkigt uppradande av aktiviteter. Jag har verkligen ingen skrivlust idag.

Adios!

Skynda Fynda

För er som någonsin sett serien "American Inventor", eller när Jay Leno eller Letterman visar amerikanska uppfinningar så kan jag konfirmera att dessa manicker finns på riktigt. På flyget till Miami dödade jag och Emma ganska mycket tid genom att kolla i broschyren som fanns i facket på flygstolen framför oss. Här är några av grejerna listade i denna broschyr som alltså fanns att köpa.



För dig som tröttnat på neonblått ljus under bilen och vill ta det "to the next level".



När det inte räcker med det hederliga fånga-spindeln-i-glaset-och-täck-med-en-bit-papper tricket.



Snacka om att aldrig ha en tråkig förfest! Inbyggd laserstråle för bättre sikte har den också.



I hushåll där katten/hunden verkligen är den bästa vännen.



Och här för hushåll där Mjausan/Fido inte är fullt så uppskattad.



Undrar om denna tandborste går under beteckningen "extra mjuk".



Detta är den dyrare, och uppdaterade, versionen av toapapper i bh:n.



Vid de tillfälle då det inte räcker med ett enkelt myggnät över brödkorgen. På semestern i Somalia kanske.



Trädgårdstomtar? Fontäner? Pool? Äh, Bigfoot does the trick!



Ultimata verktyget (?) när du vill glänsa lite mer än grannen. En flintastek med dina initialer: OMG! Gotta have it!!!



This one's for you Jonte!



Hahaha, denna kunde vi inte sluta skratta åt. Oj, hoppas att ni som har skrivare i bilen inte tar illa upp nu... Som handen i handsken för alla er CSI-wannabes och FBI-amatörer out there.



Så det är HÄR som 007 fixar alla sina high-tech prylar! "64 hours of sound", det är nästan hela Sagan om Ringen-triologin där.



Denna pajform är det enda jag skulle kunna tänka mig köpa. Precis som kanterna är det godaste på pizza är "skalet" på kakor det jag vill åt. Bjud inte mig på kalas om ni vill behålla era bakverk i fint skick alltså, de kan se lite nakna ut.

That's it for now. Hej!

Tja! (En hälsning jag aldrig använder mig av och därför oklart om varför jag använder det som rubrik)



Hemma! Från en humidity på 90%+ och strålande sol till en grå himmel med 90% humidity. Var meningen att planet skulle lyfta 4.55 pm igår, men givetvis var det en massa delays (tror Delta är USAs motsvarighet till Sterling/RyanAir) och vi kom inte iväg förrän 8 pm. När vi landade i Miami förra fredagen fick vi reda på något vi inte vetat tidigare. Delta verkar nämligen arbeta på det sätt att de sätter dig på ett plan, och ditt bagage på ett annat. Konsekvent fick vi sätta oss i en cab till hotellet med våra handväskor som enda bagage. Kändes otroligt naket.

Jag vill ge sken av att vara en sådär cool, berest människa som bara "äääääälskar att flyga". Det är ju så smidigt, det går snabbt osv. osv. Men egentligen mår jag dåligt från den sekund jag sätter foten på en flygplats. Där kommer det paranoida fram i mig. Anyone kan vara en potentiell terrorist. Ler du för mycket? Ja, då är du antagligen nervös och spelar trevlig just för att ingen ska gissa att du snart är påväg att ta kål på x antal oskyldiga människors liv. Pratar du i mobil? Då är du i full färd met att planera det sista innan you pull the trigger. Sitter du helt tyst? Då ber du antagligen eller går igenom höjdpunkterna i ditt liv. 

Innan jag går på planet mår jag ändå relativt okej: det finns utvägar om någonting skulle hända. Men once jag sitter där i min trånga flygstol med 20 centimeters benutrymme och en uppfälld stolsrygg (är rädd för att irritera människan bakom), ja då är jag stuck. Stuck i x antal timmar av konstant nervositet som utlöses av minsta turbulens, ett för högt skratt, folk som tar för lång tid på sig in the lavatory, för långa blickar, för korta blickar, inga blickar alls... Jag börjar tänka på statistiken: att det är större risk att bli träffad av en ko som faller från himlen (kan ha blandat ihop denna statistik med annan) än att vara med i en flygkrasch. Men (och ett väldigt viktigt men), såhär måste även de som är med i en flygkrasch tänka. Så istället för att lugnt sitta och intala mig själv att "Det händer inte mig", är tanken som går genom mitt huvud "Är det idag det händer?".

Jag skulle kunna fortsätta i all oändlighet men tar och rundar av här. Inlägg med betoning på Miami, och inte flygrädsla, kommer senare.

Just det, vårt bagage skickades till hotellet som vi återsåg på lördagen. Slutet gott, allting..

I'm in Miami b*tch

9.59 går planet.



Hörs när jag är i New York igen.

Bye bye!

Run this town

Idag var jag, Emma och Nell på the Met och såg utställningen "The Model as Muse". In my opinion bättre än Richard Avedon-utställningen på ICP. Var hur modellens roll förändrats sedan 1950-talet och hur synen på vad som är vackert ändrats. Ni som ska hit borde gå dit och se den, fast den slutar August 9.. Skynda skynda! Därefter gick vi through Central Park (som inte känns okej att förkorta CP), förbi Boat House, fontänen och Trump Tower (at least one of them) för vår slutdestination innan hemfärd: Whole Foods. Det tar emot att erkänna, men.. Whole Foods slår Konsum Kopparmöllan med hästlängder.

Förevigade vår kulturella dag med bilder, något som uppskattas av läsare. Vet att det är få som orkar läsa romanerna till inlägg jag får till ibland, därför blir detta mest ett bildinlägg. Enjoy..

   

1. Emma med en sovandes museumbesökare 2. Ser ut som jag är med i Da Vinci-koden 3. Försöker återskapa Gossip Girl-scenerna. Dock saknar jag både yogurten och slavföljet 4. Brudgum överfaller sin nyblivna fru offentligt i Central Park

Efter att Emma slutat vid 6 pm bestämde vi oss för att promenera ner till Dumbo. Eller ja, lämnade huset sju och kom hem nio. Denna runda brukade ta mig en timme, men nu dokumenterade vi det hela. För er skull. Mm, allt för bloggen. Allt för bloggen. Såhär kul hade vi det:



Jag och Emma försöker skapa oss ett namn häröver med våra klistermärken. BNE står för Bella 'N' Emma. Vi vet att meningen är grammatiskt inkorrekt but we don't give a damn. Vi bor i Brooklyn vet ni, yo...



Jag försökte ta hoppbilder på Emma. Då detta misslyckades kan jag likaväl lägga upp fusket på hur vi försökte iscensätta dem. Hon hoppade alltså från avsatser som inte ens det fungerade. (Suck).



Det spelades in nåt Jay Z-relaterat vid Water St. Förresten fick jag (vi) precis reda på att Beyonce och Jay Z äger en lägenhet vid Brooklyn Library som ligger några minuter härifrån. Imorgon spelas dessutom Going the Distance (en ny film med Drew Barrymore, Justing Long och Christina Applegate) in på 5th Ave 20 meter ifrån där vi bor. Om jag ser nåt/nån intressant lär ni väl få läsa det imorgon.



Söta Emms är en vandrande reklampelare för Nike.



Jag vet att det är okej att vara glansig i ansiktet vid jogging/promenad osv., och alltså har jag en ursäkt till mitt shiny appearance ovan. MEN, det stannar ju inte bara på dessa bilder. Om ni har ett tips på nån bra dagkräm som gör hyn matt kan ni gärna tipsa. Tack. (Tips om var det finns jobb mottages också).



Frida Fahrman är i Brooklyn!



Fin EMO-vägg på Atlantic.



Perfekt backdrop för ett high fashion photo shoot. Tveksamt om de hade anlitat mig som modell..



Underbart avslut på en underbar dag.

Seize the day!

Tjo

Snap my picture

Richard Avedon är, hands down, min nya favoritfotograf. Om det nu är okej att använda favorit efter femte klass. Dessutom hade jag ingen direkt favoritfotograf (mm det kan användas) innan, utan favoritbilder. Femhundra av dem är på Natalia Vodianova. Så det är väl henne jag ska tacka för världens segaste dator med bristfälligt minne (eller vad det nu heter som mäts i kb, mb och gb). Anyhow, nedan bifogas fyra av mina favorit(here we go again)bilder från utställningen. Och efter dessa fyra kommer mina och Emmas försök till att återskapa just Avedon-bilder. Yesss, det gick bra ja.

 

Veruschka; Jean Shrimpton; Brigitte Bardot; Shrimpton.



1. Artsy med rött paraply mot grå backdrop, jodå. 2. Stor flaska, litet huvud? Lite hönan eller ägget på den. 3. Här försöker jag, enligt Emmas instruktioner, höja på ett ögonbryn sådär coolt medan det andra är kvar. Ja om inte annat vet jag i alla fall hur man ser sjukt missnöjd ut. 4. Såååå spontana leenden.

Till vårt försvar tror jag att Avedon hade tillgång till annan rekvisita än lemonade och ketchup och en studio istället för matavdelningen på Whole Foods. Men vad vet jag.

Tid för läggdags.

Godnight, sleep tight, don't let the bed bugs bite.


Var är Valle?

Kollar igenom en massa gamla bilder. Just nu är det från när familjen var och hälsade på mig i New York under jul och nyår. Se om ni kan hitta något som saknas..









(Vi var gladare än bilderna ger sken av)

Har ni gissat? Här kommer i alla fall svaret:


   

Svaret är alltså mamma. Nu vet ni var min rädsla från att vara med på foto kommer ifrån, och ni är även berättigade till att börja kalla henne Valle.

'Cause I would walk 500 miles

Igår snörade vi på oss joggingskorna och promenerade till Hudson River Park (givetvis pit stops på Whole Foods och  Farmer's Market på Union Sq) där vi fick vår egen Pride-festival. Deffade killar med Pizzabagarlinnen som gick och höll varandra i ena handen för att hålla en Paris Hilton-hund i andra. Idag regnar det så antingen blir det ett besök på The Met: The Model as a Muse, eller på International Center of Photography: Avedon Fashion. Richard Avedon revolutionerade modebilden från stiff till levande med start under 1950-talet och ja, googla för mer info. Jag blir uttråkad på en nanosekund (ja alltså redan innan jag äntrat utställningen) av tavlor från 1500-talet men jag älskar fotografi som konst. Och då särskilt modellfotografier. Jag skulle vilja starta en modellagentur (vid sidan om min chefspost på ett glossy magazine) och min första modell hade varit rysken som städade vid Apple Store i höstas när jag och Steffi satt och kollade folk. Vi tänkte säga till honom att han borde kontaka Ford eller DNA, men lät bli. Kollade faktiskt efter honom när jag var vid Apple i förra veckan men ingen rysk syntes till. Där försvann hans kampanjer med Gucci, Dior..

Ikväll ska jag passa Nell, och jag har räknat ut att jag under en timmes barnpassning nu tjänar fyra gånger mer än vad jag gjorde under min au-pairtid.. Och så klagas det över dålig ekonomi!



1. Emma startade promenaden med världens (no kidding) godaste muffin: bran muffin w/ zucchini, raspberries and chocolate chip. 2. Knappt genmodifierade blåbär. 3. Såhär fräsch är hamn(?)promenaden på West Side. 4. Ville bara dela med mig av vad Emma Youtubear: Joe från Jonas Brothers.. Shirtless. Hmmm.

See yaaaa

Boy you better put your pen to paper and charm your way out

Hej, hej hallå bloggboken! (otroligt nöjd med mitt nymyntade trendord.)

Freitag ist hier (tyska?) och med det lite ledighet. Skönt då jag har otroligt krävande vardagar häröver. Ehh. Igår på jobb så var Madeleine (som innan Sophomore jobbade på Proenza Schouler - det har ni inte därhemma i stugorna haha)  och Chrissie på fitting (inte casting som jag skrev innan) så det var bara jag och Leah på kontoret. Hon gav mig lång lunch så gick till Whole Foods på blocket bredvid och köpte en av de godaste salladerna jag smakat: Mesclun greens w/ goat cheese. Balsamvinäger, mesclun (typ blandsallad), pecannötter, tranbär och getost. Blev att jag köpte hem en till kvällsmat också. Enormt intressant.

När jag inte åt lunch sorterade jag kläder som låg i oordning, sammanställde en faktura (på en Mac - Leah måste trott att jag blev tappad som liten), sprang lite ärende och googlade bilder till deras inlägg på UO-bloggen. Slutade vid halv fem och tog B hem (ja, nästan som 2:an i Hbg Britt) där Emma var i full sjå med Nells skörbjuggskvällsmat. Jag tog över barnpassandet vid sextiden, och vid 11.30 (pm) kom Andy och Alex hem efter middag på Sette. En halvtimme senare somnande vi. I alla fall jag. Jet-lag you knooow...

5 am ringde klockan (eller Emmas mobil med nån Sean Kingston-låt..) för uppstigning, och jag välkomnade även tio myggbett på mitt vänstra ben. Ja, skönt att veta att man attraherar någon! He he. Anyhow, tog Q in vid 5.30 och var vid Times Sq tjugo minuter senare där vi möttes av duggregn. "Det som inte dödar härdar!", tänkte vi och så gick vi med raska steg mot Rockefeller Plaza. Det tänkte vi inte alls det förresten - jag tänkte ingenting alls då jag tekniskt sett fortfarande låg hemma i en skön säng och sov. Väl framme vid Rockefeller var det visst (chockerande jag vet) inte bara jag och Emma som bestämt oss för att se Kings of Leon. Nä, men vi var i alla fall de enda som inte tagit med oss paraply vilket resulterade i utseende á la dränkt katt. I och med att KoL spelade på NBC:s morning show så hann de bara med tre låtar (Use Somebody, Notion, Sex on Fire) men vår tidiga morgon och timmars väntande i pouring rain var all worth it. Utan tvekan. Om du kan sjunga som Caleb, fatta pennan och skriv till.. Äh, maila mig så får du min adress. Eller text me.

Har videoklipp på framträdena (ljudet är jättebra, videon är k-a-s-s) och Emma har några bilder där man ser Calebs huvud och halva överkropp. Efter spelningen mötte vi upp med Nell och Alex där vi tog över passandet av Nell. Promenerade via 8th Ave ner till TriBeCa och Whole Foods där vi plockade ihop varsin lunch vid salladsbaren (som inte kan kallas salladsbar då där finns popcorn, mac'n'cheese, tacos, tortellini osv.), åkte 2:an hem, käkade, gick till Malin för Nells playdate med Helena och nu sitter jag här medan regnet öser ner utanför. Ikväll blir det dinner på Helios med Emma, Emma (svensk au-pair hon med) och Malin. Äntligen min efterlängtade grilled Halloumi. Yes!

...

En extra shout out till er som kommenterar: tack!

Förresten: Blondinbella är så mycket snyggare som brunett. (Mest för att jag tänker ta hennes tronplats som den äkta Blodinbella nu när hennes blonda man försvunnit. Stay tuned....)



Gatan där jag jobbar (vilket lät HELT fel)



Wo woooo oh, wo woooo ooooooh.. (gissa låten)

     

1: Domino. 2: Emma hailar cab. 3: Vår dryck efter regnstormen (drick te me sugrör så stainar du inte tänderna) 4: Daniel har gjort sig ett namn häröver, också. (Om du vänder W uppochner får du M som i Mathias. Fyndigt Daniel, fyndigt.)

Hej for now

Bella

Min profilbild