Only in China (apparently in the UK, too)

Kollar på BBC och informeras om eventuellt höjda tuition fees; the upcoming rescue in Chile; att UK's PM snackat med Obama som framfört sina condolences för Linda Norgrove som dog under ett försök att fritas från gisslan - det är högst troligt att hennes rescuers är de som råkade döda henne.. Det snackas en massa om terrordådet i London den 7 juli, 2005 - oj vad jag är paranoid när jag åker tuben.


Anyway, vad jag vill komma till är en annan nyhet som sänts femhundra gånger den senaste timmen: "Sunflower seeds fill Tate". Utställningen består av hundra miljoner porslinsimitationer av solrosfrön som tagit x antal kinesiska porslinsmålare över två år att färdigställa. Skaparen av projektet, artisten Al Weiwei, vill framföra budskapet att samtidigt som solrosfröet är ett "household object" är det även en "revolutionary symbol".


Fair enough tänker jag, men min största fråga är ändå: Hur humant är det att tillåta människor spendera över två år på att måla fejkade solrosfrön? Det är sådant vi gör på dagis i Sverige.


Tate förväntar sig över två miljoner besökare inom de kommande sex månaderna; besökare får känna på de fröiska mästerverken, men ombeds att inte ta med sig dem hem.. Skynda hit vetja!



Sunday Funday

Jag får panik.. Var meningen att bilderna skulle hamnat i kronologisk ordning men det blev, såklart, inte så.. Jag vet inte hur jag ändrar följden (jag lyckas bara radera dem då). I alla fall: har haft en toppendag med Petter på Brick Lane. 1. Surikaterna tillägnas dig Jonte. 2. Kaninerna var, typ, coola.. 3. Den vita markisen ser ut att vara snodd från Kärnanscenen - undrar vilken som inspirerade och vilken som inspirerades! 4. Till vänster om Petter skådas en portugisiska som, tillsammans med sin mamma, avgudade Petter för hans "maravilhoso" portugese - ett av de sjuhundra språk han kan.. 5. Maten, som köptes från mattorget, var indisk (svårgissat..). 6. Kyrkan är St Paul's Cathedral; bilden är tagen när vi åkte dubbeldäckare till Shoreditch.. Turist i förbifart kallas det! 7. Hampstead Heath: ett underbart grönområde där jag joggar - fem minuter ifrån mitt inneboendehem.. 8. Vad jag hade önskat att vi färdades i istället för buss. 9. Ett packed Brick Lane. Jag vet hur jag gör radbrytning (min syster taught me) men jag är för trött för att bother, och måste plugga lite innan jag går och lägger mig. Ska läsa om oppositionen som finns mot att London är host för the Olympis 2012 eftersom att vi ska dit imorgon. So long!

La nourriture

Förlåt för dålig uppdatering, men jag orkar inte asa rundor på min kamera. Blackberryn bildstrejkar (går inte att spara bilder) och således hamnar bloggen i skymundan; jag vet att ni inte orkar läsa inlägg utan bilder..
Ska höra med facket (Carphone Warehouse) imorgon och se om de kan återuppliva min fantastiska (glömt att berätta att jag är inne på min andra telefon - den andra dog i vad jag tror var fuktskada..) mobil.
Då jag inte har några nya bilder får jag använda dem jag redan har på datorn, och idag blir temat mat! (Haha, jag googlade precis "radbrytning blogg" och mitt föregående inlägg kom upp som alternativ tre - är jag F-kändis nu?). Okej, Google gjorde mig inte klokare så ska höra med min syster för andra gången då jag inte förstod ett dugg av vad hon förklarade igår. Om radbrytning, alltså.
Lammrostbiff med auberginemousse tillsammans med chevrésallad med någon slags reduktionssås (om det ens heter så haha). Något av det godaste jag ätit tillsammans med någon av de bästa jag vet.
Underbart goda blåmusslor i vitvins(grädd..)sås. Avnjöts i sällskap av Sol Campbell och Ashley Cole på Aker Brygge i Oslo.. Okej, de satt nagra bord bort. Mitt sällskap slog dock deras potentiella umgänge med hesslängder (ha ha).
Oxfilé- och räkspett med nån sås serverad med mango- och chevrésallad. På Avenyn i Gbg efter att vi sett HIF:s U17 i Gothia där Patrick Ekwall var kommentator och sågade i princip hela laget. Jag verkar bara äta med fantastiska människor.
Kräftafton med familjen där jag stod för Västerbottenpajen (läs skalet). Något gick inte som det skulle och den blev inte ens halvfärdig och lite härligt geggig i mitten. Toppengod om jag får säga mitt (och det får jag för det är min blogg he he)...
Detta är vad jag lagade till mig och Alex andra kvällen jag bodde hos honom. Stekt kyckling- och lammfilé med halloumi serverad med tomat- och champinjonsallad. Jag missbedömde mängden mat, men det var jättegott. Kan inte bli annat med halloumi.
Okej, nästa inlägg ska inkludera nytagna bilder och inte ha temat mat. Ha det så bra tills dess!

Jag ger upp radbrytning!

Besökarantalet är, trots mina ofrekventa uppdateringar, ganska stabilt. Sitter och försöker klura ut mitt schema för imorgon (och resten av hösten). Det jag läser under mitt första år är:
* Introduction to British Media
* Features
* News Writing
* French for Media
* History of Journalism (en lecture och ett seminar)
* Politics and Current Affairs (en lecture och ett seminar)
Måndagar går jag från 11-18; tisdagar 11-14.50 och onsdagar 10-14.30; ledig torsdag och fredag. Skolan verkar, som tidigare nämnt, jättebra och det var ingen mjukstart. Hade min första presentation i onsdags och mitt första writing assignment är due imorgon.. Inga get-to-know-each-other dagar här inte - "There's a story everywhere", så vi journalister to-be har ingen tid att lata oss - vi ska hitta en story om vi så sitter i soffan och äter chips.
* Hur många påsar chips kan du äta och hålla dig inom ditt RDI (rekommenderat dagligt intag)?
* Varför envisas britter med mint i tsatsikin?
* Friends-maraton i soffan - tio tips för att undvika sittsår.
Ja, det är bara att brainstorma..
(Kanske inte direkt soffrelaterad journalistik jag vill hålla på med dock..).
Hade en jättemysig helg med Julia, och gårdagens brunch intogs (precis som förra helgen) på The Breakfast Club. En halvtimmes köande för att få bord men det är det värt! Pestomarinerad kyckling, sallad med balsamvinäger och soltorkade tomater, halloumi och hummus.. Mums.

Bella

Min profilbild