Hejsan

Ja, det var ett tag sedan jag skrev. Tänkte därför göra en liten sammanfattning om de senaste dagens händelser - i bildform!
I onsdags började skolan: so far so good! Lokalerna är jättefina; läget är toppen; lärarna/professorerna/de som undervisar är stränga men verkar oerhört engagerade (konstigt om de vore annat den första veckan..). Jag är väldigt nöjd över mitt val av skola!
Efter att skolan slutat i onsdags var det raka vägen till Highbury där jag mötte upp Julia; vi träffades klockan 18 då vi trodde att konserten började 19.. Sanningen var den att insläppet var klockan 19, förbandet började spela vid 20.30 och Shout Out Louds (bandet vi skulle se) gick upp på scen 21.30.. Vår väntan bestod av häng utanför ett (stängt) dodgy detention center; rankande av joggare som sprang förbi oss i parken - få som fick okej - och så i kön fick jag en kastanj kastad på mig helt out of the blue..
Här står bandet på scen - plus tio freaks från publiken; gubbe 70+ inkluderad - under kvällens sista framförande. Tack för en toppenkväll Julia!
(Torsdag var det skola och i fredags pluggade jag lite - har min första redovisning på onsdag - så jag går direkt på lördagen, dvs. gårdagen). Promenerade in till stan där jag mötte upp med Alex (han hade sträckt vaden under morgonens joggingtur) vid Nike Town. Vi gick lite på stan (med en miljon andra som kom på att det var trevligt) och sedan åkte vi till en svensk pub som heter Harcourt Arms.
Alex köpte sitt efterlängtade snus, tog en (eller fler..) öl, jag tog en cola och efter två timmar begav vi oss mot bion.
Biografen var en uppdaterad version av klassiska filmstaden i Helsingborg (det ska äntligen byggas en ny!) och precis bredvid fanns en Ben&Jerry´s shop..
Otroligt kul uppdatering! Nu ska jag in till Soho där jag och Julia ska bruncha. Sedan måste jag bort till Islington för att fotografera området jag har en redovisning om på onsdag - det är skönt att vara tillbaka i skolan igen, och jag menar det.
Ha det så bra!

The day before tomorrow

Aloha.
Det kan bli ganska ensamt over here utan vänner och familj i närheten. Hittade nyss en vän via Photo Booth och vi kommer så bra överens! Känns som att jag hittat min soul mate. Kolla bara på vår nästan identiska thumbs up.
Ja..
Nu ska jag bege mig in mot de centralare delarna av London för att käka lundin (mellan lunch och dinner) med Petter. Vi ska planera hur vi hand i hand ska gå till skolan (första dagen imorgon) och samlingen. Varför? Jo, resten (okej, några då) av våra framtida klasskamrater har tydligen bestämt sig för att i samlad trupp anlända till första skoldagen. Antar att de inte kommer ha tid att lära känna varandra på den egentliga samlingen; en samling som är till för att träffa - och lära känna - varandra. Hmm.
Ha det bra!
Förresten har jag fortfarande inte hittat en lägenhet. Det tar tid, och jag tänker inte ta första bästa (obviously har jag inte gjort det heller) då jag vill känna att jag kan trivas där jag bo och inte bara ha boende för att ha tak över huvudet.

A Day in the Life

Lördagen får illustreras med hjälp av bilderna (och säkerligen en massa text om jag känner mig själv rätt, och det vågar jag säga att jag gör) nedan:
Startade morgonen såhär; om någon har tips på ett gott smaksatt, kolsyrat vatten (typ Ramlösa) som jag kan köpa här i London - let me know! Kände att jag var tvungen att catcha up på det politiska läget efter avsnitt av "Kungarna av Tylösand" och "Skånefruar" - det sämsta jag sett någonsin. Det bästa på länge däremot är "Lite sällskap": underbart!
Lite senare mötte jag och Alex upp Julia vid Belsize Park Station, där vi oväntat fick sällskap av Emma (haha).
Vi anlände till Seven Sisters - ett område där det var så viktigt att se "rätt" ut att de till och med präntat det på asfalt.
Julia (och jag) drack helt rätt - i Seven Sisters-stil - Cola med sugrör (fast Julia gjorde det snyggast iklädd Barbour-jacka á la England).
Efter vi druckit vår Cola, och Alex sin öl, gick vi ut och satte oss på läktaren (får inte ha med sig flaskor på läktaren då detta tydligen är ett potentiellt mordvapen, typ - är det så på Olympia också?). Vi såg Tottenham - Wolvers och det var skitskoj. Tottenham låg under med 0-1 i 77:e och vände till slutresultatet 3-1. Mitt och Julias fokus på vad som hände på plan var inte helt hundraprocentigt i andra halvlek eftersom att Jude Law visats på storbildsskärmarna (= var någonstans i publiken). Vi såg honom inte, men han har hus i området där jag för tillfället bor, meaning att mina promenader inte bara är för promenadens skull..
Väl inneboendehemma blev det kvällsmat och, såklart, Pepsi.
Nu sitter jag på golvet (internetsladden räcker inte bort till soffan) och letar lägenheter. Känns bekant..
GE MIG EN LÄGENHET!
Slut på meddelande..
:)

Grocery Shopping

Alla som känner mig (väl) vet att jag älskar att handla mat. Särskilt kul är det att gå omkring utomlands, som London nu är, och hitta nya grejer.
Mums!
Marsmjölk..
Ja, dessa kan man då inte självscanna på Maxi.
Och denna är dedikerad min bror då vi letade efter jordgubbsmjölk i varenda svensk butik under sommaren.
Kul att fyra av fem av mina mobilbilder är på mat; den fjärde är en bild på svenska ambassadens skylt (där en Aston Martin hade frontalkrockat bara några tio meter ifrån..).

-

Hej!
Allt är bra med mig och jag är (fortfarande) mitt uppe i lägenhetsletandet; det går inte så snabbt som jag trodde. Alex är i alla fall hur schysst som helst och en toppenbra värd, men såklart vill jag hitta mitt "eget" så snart som möjligt. Skaffade (äntligen) en Blackberry igår så nu kan jag ta upp mobilen när jag ska ringa/smsa och inte behöva gömma den i min väska som med min förra..
Ska ut och springa en runda nu i fina Hampstead Heath, och senare ikväll blir det svenska ambassaden för röstning. Herregud, ett av de podcasts jag har på min iPod är valpodden och igår lyssnade jag på partiledardebatten med ledarna från alla de sju riksdagspartierna. Sahlin och Ohly alltså - jag blir irriterad där jag går ute i parken haha.
Ha det bra!
Dagens outfit! (Brukar inte bjudas på ett leende där inte; inte lika djupa påsar under ögonen heller).
Tjo!

Flamingo

Gissa vem som spelar i London den 17:e oktober?
Brandon Flowers!! Lovely.
Brandon, jag och Julia will be there.
(Shout Out Louds spelar den 22:e).
Yes!

Only the young can break away, break away

Hej hej (igen).
Nu sitter jag på Pret för andra gången idag. Har dock förflyttat mig från Regent St till Notting Hill (yes mamma, vår Pret-hak) efter en promenad genom Hyde Park där jag också åt lunch.
Hade slagit mig ned på gräset, satt hörlurarna i öronen (med senaste podcasten av Tankesmedjan - tack Daniel för tipset), och var en sekund från att börja äta då en lång, mörk man ställde sig emellan mig och solens strålar. "Hdjdjakjdkalkla" sa han. Eller ja, det kunde ha varit vad som helst då jag var mitt uppe i podcasten. Jag tog ur hörlurarna, ursäktade mig och undrade vad han ville eftersom han tydligen inte var tillräckligt kompetent för att förstå att jag inte hade hört vad han sa från första början.
- Do you mind if I sit down next to you. I don't want to sit all by myself on the grass, it feels so lonely. (Med afrikansk accent).
- Actually I do mind. I'm listening to a podcast and am in the middle of eating, sorry.
- But I can just sit down, we don't have to talk. You can finish listening to your podcast and then we can chat, ok?
- I'm sorry, no.
- Why not?
- Ehm, I just explained why, and I'm leaving in 10 minutes (lie lie lie) anyway. Yet again, I'm sorry.
Här satte jag in hörlurarna igen och ändå så ser jag att hans mun rör på sig (han pratar alltså).
Kändes som att jag förvandlats till Emma där i några sekunder: alltid konstiga människor som vill snacka med henne..

Crossfire

(Nej, radbrytning fungerar tydligen inte på Mac, Emma!).
Sitter på ett iskallt Pret (inte på Carnaby, mamma, utan på Regent) och letar lägenheter. Här luktar toast - mums!
(Lyssnar även på Brandon Flowers första solosång: woho! Har visserligen tagit tjugo minuter att streama..).
Mamma åkte hem imorse; känns konstigt att inte ha mitt chaperone (internt) med mig. Vår vecka har dominerats av: misslyckade visningar; Sol Campbell och Therese Alshammar; Super Houmous Salad; Pret-mackor; hotelläventyr (to say the least).. Det har varit en toppenvecka om jag bortser från majoriteten av de visningar vi varit på: precis som att "you can't judge a book by its cover" kan du inte heller "judge an apartment by the pictures of it in a Gumtree-ad".
Känns som att jag skapade ett nytt talesätt där..
Min rådande status är alltså hemlös, men ikväll flyttar jag in hos Alexander: en av Linas kompisar. Jag har aldrig träffat honom - han verkar vara världens trevligaste dock.
Här finns hur många svenskar (och indier) som helst, och för att vara hemlös trivs jag som fisken i vattnet i London. Ska gå någonstans för lunch nu, alla matdofter triggar hungern.
Kommer fler inlägg när jag slipper komposera min prosa på ett café!
Hej!
Pour toi Emma! (P.g.a. din djupt religiösa tro tyckte jag denna bild var så representerande för dig).
Petters - supertrevlig kille från Sverige som jag ska plugga med - hallondrink vi tog på restaurangen där han jobbar.
Fakes: agenterna som visar lägenheter. Mistakes: att gå på dessa visningar. Discoveries: de oberättigade hyror som tas för sunkiga lägenheter.
Vi hörs!
(Tack mamma för en underbar vecka).

Hej!

Uppdatering kommer på fredag - hang in there folks!
(Så länge får ni en bild på Usher när han var med i armén. Inget jag visste om faktiskt, kul att se att han bidrar till samhället han med).
Haha.

It's rattling!

Hej hej på er!


Jag och mamma sitter på Pret A Manger på Carnaby St och har Sol Campbell bredvid oss. Vi letar lägenhet och det går åt h-vete. De jag mailar svarar inte (nej jag har inte lagt upp en bild så det är inte anledningen) men snart så!
(Annars har jag hittat annonser med parking spaces för 50 pund/pw där jag kan slå upp en liten hydda eller tält).
Allt blir roligare med en bild (eller fyra) och således får ni en (eller fyra) på mig i skrivande stund med potatis-/squashnäsa).
(Det här med radbrytning på Mac är som dejting: ibland funkar det men oftast inte).
(Ja, oj vad stor erfarenhet jag har).

Oui oui

(Oj vilket snyggt mål - sitt tredje och därmed hattrick - Defoe gjorde nu). En av de tre grejer jag hade valt att ta med mig till en öde ö måste vara Capello. Han verkar så himla skoj att umgås med; aldrig långt till ett leende.

Jag tänkte lura er och låtsas att jag fått lägenhet i huset nedan:
Det har jag alltså inte.
Min favorit Vodianova pryder McCartneys skyltfönster.

En av tusen snygga grejer på TopShop..
Orkar inte uppdatera mer; dags för Tankesmedjan.
Hejdå!

I See London..

(Tack Emma för designen av headern!).


Efter en otroligt massa vandrande i ett underbart, soligt - inte regnigt och grått för alla er som trott det - London är jag och mamma tillbaka på hotellet.
Dagens viktigaste uppgift var att fixa en mobil så att jag kan nå de som hyr ut lägenheter/flatshares. Då jag inte får teckna ett account hos en mobiloperatör utan ett bankkonto, har jag konsekvent heller inte kunnat köpa en mobil. Varför har jag inget brittiskt bankkonto då? kanske ni undrar. Jo, jag får inte öppna ett brittisk bankkonto förrän jag har en fast adress..
Nya tag imorgon alltså!
(Sammanfattning: lägenhet = mobil och bank account).
Underbart att kunna köpa ELLE UK för motsvarande cirka 40 kronor.
Vi hörs!
(Någon som vet hur man gör radbrytning på en Mac? Det funkar inte med ett traditionellt enter).

Bella

Min profilbild